Nazardan Korunmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Nazardan korunmak için neler yapılmalıdır? Nazar, hem dinimizde hem de sosyal yaşantıda gerçekliğine inanılan bir kavramdır. Anlam olarak ise ”göz” demektir. Aslında biz bunu kötü ve kem göz şeklinde yorumluyoruz. Bazı dallarda bu bir olumsuz enerji şeklinde de değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir: Olumlama Nedir? Olumlama Cümleleri Nelerdir?

Nazarın canlı veya cansız tüm varlıklara değebilme potansiyeli olduğuna inanılıyor. Kişiyi ya da varlığı negatif etkiler ile kuşatan, pek çok sıkıntıyı da beraberinde getiren nazar değmesi, sadece kötü niyetli kişiler tarafından meydana gelen bir şey de değil üstelik!

Nazardan Korunmak İçin Neler Yapılır?

Peki nazar nasıl değer? Belirtileri nelerdir? Nazar değmesinden korunmak amacıyla neler yapılabilir? İşte bu yazımızda sizlere, tüm bu soruların ayrıntılı cevaplarını içeren bilgiler aktarıyor olacağız. Konuya ilişkin görsellere yazımızın devamında, uzman videolarına ise son bölümünde ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Nazardan Korunmak İçin Ne Yapılır: Nazar Belirtileri Nelerdir?

Nazarın gerek fizyolojik gerekse de biyolojik pek çok etkisi vardır. Kadınlara erkeklerden daha sık nazar değdiği söylense de bu konudaki istatistikler henüz yeterli seviyede değildir. Peki hangi belirtiler var ise nazardan şüphelenmek gerekir, bir göz atalım..

  • Baş ağrısı: sebebi bulunamayan, aniden bastıran ve halsizlikle seyreden, şakaklara vuran yoğun bir baş ağrısından söz ediyoruz.
  • Uyku hali ve sersemlik: Kişinin enerjisi gayet yerindeyken, bir anda halsizleşmesi, uyku bastırması, yerinden kalkmak istememesi şeklinde bir durumdur.
  • Sürekli esnemek: Elbette esnemek fiziksel bir tepkidir. Ancak uykunuzu aldığınız halde sık sık esniyorsanız ve gözleriniz sulanıyorsa nazardan korunmak için bir şeyler yapmayı düşünebilirsiniz.
  • Sinirlilik: Aslında sinirlenmenizi gerektirecek bir durum olmadığı halde öfke kontrolünüzü sağlayamıyorsanız, bunun da bir belirti olabileceğini unutmamalısınız.
  • Konsantrasyon düşüklüğü: Günlük rutine adapte olmakta güçlük çekmek ve her zaman yapılan işlere tam olarak konsantre olamamak başka nedenlere dayanabileceği gibi, nazar sebebiyle de yaşanıyor olabilir.

naazadegmesibelirti

  • İştah değişiklikleri: Nazar değen kişide iştahsızlık veya yemeklere karşı bir isteksizlik görüldüğü söyleniyor.
  • Hasta gibi hissetme: Kişi bağışıklık sisteminin düştüğünü hisseder ve vücut direnci azalır, dolayısıyla da hastalıklara daha kolay yakalanabilir hale gelir.
  • Denge problemleri: Nazardan korunmak için bir şeyler yapmadan önce, nazarın belirtilerini bilmemiz gerektiğini söylemiştik. Nazar değen kişi sıklıkla dengesini sağlamakta zorlanır, baş dönmesi, sendeleme ve hatta düşme gibi sorunlarla karşılaşabilir.
  • Aynı zamanda cansız varlıklara da nazar değebileceğinden söz etmiştik. Burada ise bir eşyanın özellikle çok parçaya ayrılarak kırılması, kaybolması veya zarara uğraması şeklinde bir etkiden bahsetmek mümkündür.

Nazardan Korunmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Bir kişinin iyi niyet çerçevesinde bile olsa, bir başka kişiye veya eşyaya baktığında ürettiği enerji, farklı frekanslarda geri dönüş sağlayabilir ve kötü etkiler yaratabilir. Buradan hareketle; güzel temennilerle bakan kişilerin de dönemsel olarak (o anki enerjisine göre) nazarının değmesi ihtimali vardır diyebiliriz. Peki ne yapalım da nazardan korunalım..

  • Öncelikle belirtmeliyiz ki; nazardan korunmanın en etkili ve ilk yolu hayatınızdaki her şeyi çevre ile paylaşmamaktır. Elbette insanoğlu sosyal bir varlıktır ve çevreyle mutlak etkileşimi vardır. Fakat yeni bir iş, hayatınıza giren biri, yeni doğan veya doğacak olan çocuk, maddi- manevi kat ettiğiniz yollar vb pek çok şeyi çok fazla göz önünde tutmamaya özen göstermelisiniz, çünkü alacağınız enerjiyi bilemezsiniz.
  • Doğal tütsüler yakmayı deneyebilirsiniz. Evet, nazardan korunmak için çok kişinin tütsü kullandığını biliriz. Sizler de olumsuz enerjileri gerek evinizden veya eşyalarınızdan gerekse de kendi bedeninizden uzaklaştırmak amacıyla, lavanta, üzerlik veya beyaz sardunya gibi tütsü seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
  • Ayna kullanmayı ihmal etmeyin! Çok eskilerden beri bilinen bir yöntemden söz ediyoruz. Aynanın pek çok kültürde; negatif enerjiyi yansıttığına ve geri gönderdiğine inanılıyor. Bu nedenle üzerinizde veya evinizde ayna bulundurmanız önerilebilir.

nazarboncugu

  • Nazar boncuğu takın! Tabi ki nazardan korunmak için yapılan ilk hamle budur. Kimi bir aksesuar kimi de gerçek bir kalkan olarak görür nazar boncuğunu! Ama üzerinizde bulundurmanız, psikolojik açıdan da olumlu olabilir, böylece mavi rengin, kötü enerjileri arındıran yönünü de keşfedebilirsiniz.
  • Nazardan koruyan duaları, ayetleri ve hadisleri okuyun. Duanın gücünün ne kadar mucizevi olduğuna şahitlik edeceksiniz. Ayrıca yine meditasyon, yoga gibi olumlu enerjiye teşvik eden egzersizlere de yaşamınızda yer açın. Böylece frekansınızı yükseltip, nazara karşı korunabilirsiniz.

Nazardan Korunmak İçin Neler Yapılır İle İlgili Video

İlginizi Çekebilir:5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajları!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajları!
5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajları!
Elmas Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Elmas Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
sahte arkadaşların 8 özelliği!
Sahte Arkadaşların 8 Özelliği!
Günaydın Mesajları
Günaydın Mesajları!
portakal çiçeği karnavalı
Nisanda Adana’da: Portakal Çiçeği Karnavalı!
rüyada balık görmek ne anlama gelir
Rüyada Balık Görmek Ne Anlama Gelir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bilgi Köprüsü | © 2024 | Tüm hakları saklıdır.