Kasım ayı balıkları..! Yazımızın konusu olan “Kasım ayında hangi balıklar tüketilmelidir” sorusunun cevabından önce, genel olarak balık ile beslenmenin önemine…
Atriyal Fibrilasyon; kalp atış hızında yaşanan düzensizlikler ile seyreden bir ritim bozukluğu problemidir. Bu problemin yol açabileceği en ciddi sonuç…
Yalnızlık korkusu, tıp dilinde adı otofobi olan ve kişinin yalnız kalmakla ilgili olarak yaşadığı yüksek kaygı durumunu ifade eden bir…
Yeşil çay, sıklıkla tükettiğimiz bitkisel çaylardan biri olarak sofralarımızdaki veya mutfaklarımızdaki yerini alıyor. Aslında bizler, Türk toplumu olarak, çay olmadan…
Düztabanlık, özellikle çocukluk çağında (4 yaşından sonra), ortopediye en sık başvurma nedenlerinin başında geliyor. Bazen aileleri endişelendiren, kimi zaman ise…
Kırlangıç otu, Avrupa ve Kuzey Anadolu bölgelerinde görülen, pek çok derde şifa veren, alternatif tıbbın ise göz bebeklerinden biri olan…
Genetik miraslar oldukça etkili, bilimsel ve bir o kadar da karmaşıktır aslında! Bizi biz yapan faktörler arasında her ne kadar…
Bebeklerde gaz sancısına özellikle yeni doğan döneminde sıklıkla rastlanıyor. Ailelerin en çok zorlandığı, geceleri uykudan uyandıran ve ağlama krizlerinin de…
Ertesi gün hapı, korunmasız olarak cinsel ilişki yaşandığında, istenmeyen gebelikleri önlemek için kullanılan bir medikal üründür. Yüksek oranlarda progesteron hormonu…
Hamilelik, bir kadının yaşayabileceği en mucizevi ve heyecan dolu süreçlerden bir tanesidir. Erkekteki sperm hücresinin, kadınının yumurta hücresini döllemesi ve…